Wij vinden dat investeren in sales training altijd resultaat moet opleveren. Gratis adviesgesprek

Waarom wij?

Waarom Sales&Co? Elke sales training levert altijd een positief resultaat dankzij onze effectieve trainingsaanpak.

Met deze 10 zekerheden behalen onze klanten altijd een positief trainingseffect:

1. De programma’s gaan over acquisitie

Onze programma’s richten zich volledig op groei door middel van het werven van nieuwe klanten. Wij zijn specialist in new business, acquisitie en het werven van klanten.

2. De trainers geven het goede voorbeeld

Onze sales trainers zijn zelf actieve en succesvolle verkopers en geven het goede voorbeeld. Deelnemers zien de sales trainer als het goede voorbeeld en kopiëren dit gedrag.

3. De didactiek is gebaseerd op wetenschap

Investeren in een training is alleen rendabel als het een meetbaar en duurzaam effect oplevert. Daarom is onze didactiek gebaseerd op de High Impact Learning-methode (HIL).

4. De deelnemers zijn altijd het uitgangspunt

Wij richten ons op de doelstellingen van deelnemers. Vaak zijn dat harde targets zoals KPI’s, soms niet. De individuele leerdoelen achterhalen wij via persoonlijke intakegesprekken.

5. De opbouw van elk programma is modulair

Op basis van de situatie bij de klant en de individuele leerdoelen kiezen wij welke modules relevant en noodzakelijk zijn. Hierdoor is het programma flexibel, persoonlijk en op maat.

6. De focus is op dagelijkse verkoopvaardigheden

De trainingsstof richt zich op de werkzaamheden die verkopers dagelijks uitvoeren. De nieuwe vaardigheden zijn hierdoor direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

7. De voorbereiding gaat via online leeromgeving

Kandidaten bereiden de theorie en het huiswerk voor op ons online elearning portaal. Hierdoor kunnen kandidaten zich in hun eigen tijd en tempo voorbereiden.

8. De klassikale sessies gaan 100% over oefenen

Trainen draait om het aanleren van nieuwe vaardigheden. Daarom ligt de nadruk in de klassikale sessies volledig op het oefenen via realistische opdrachten en rollenspellen.

9. De deelnemers maken een implementatieplan

Nieuwe vaardigheden ontwikkel je het beste in de praktijk. Door het opstellen van een persoonlijk implementatieplan zorgen we dat de deelnemer de sales training direct toepast.

10. De sales trainer blijft betrokken bij de borging

Wij komen niet even snel training geven, wij willen helpen bij het structureel verbeteren van commercieel gedrag. Daarom blijven wij betrokken via coaching-sessies.

Interesse in een gratis adviesgesprek? Meld je nu aan.